top of page

Aandacht voor nabestaanden

Overledenenverzorgers zijn als één van de eersten ter plaatse nadat iemand is overleden. Wij treffen nabestaanden vaak vol emoties en indrukken aan. Daarom doen we er alles aan om de aandacht te geven waar behoefte aan is. Onze medewerkers van Den Hartog Overledenenzorg helpen families tijdens dit eerste deel van het rouwproces. Het respectvol behandelen en verzorgen van de overleden geliefde brengt een belangrijk stuk herkenning terug.

De laatste verzorging

Ons werk is erop gericht om elke overledene op een respectvolle en zorgvuldige manier de laatste verzorging te geven. Wij voeren ons werk met veel aandacht uit en naar wens van de familie. Tijdens onze werkzaamheden mogen nabestaanden aanwezig zijn en meehelpen, als ze dit op prijs stellen. Vaak willen zij vasthouden aan het laatste beeld dat ze bij leven van iemand hadden. Wij zetten ons ervoor in om dit beeld terug te brengen. Dat doen wij overigens altijd op de achtergrond, het draait immers om de overledene en de nabestaanden.

overledenenverzorging
overledenenverzorging

“Er is niets dat voorgoed verdwijnt als de herinnering wordt bewaard”

Terugbrengen van een vertrouwd beeld

Met de laatste verzorging is het ons doel om het vertrouwde beeld van de overledene terug te brengen. Daarom bespreken we altijd eerst wat de wensen zijn en bekijken graag een aantal foto’s die weergeven hoe iemand er bij leven uitzag. In alle rust gaan we, eventueel samen met de familie of terwijl nabestaanden toekijken, aan de slag. Wij leggen stap voor stap uit wat we doen, van het wassen en aankleden tot de gelaatsverzorging.

overledenenverzorging

Herinneringen en kleine gebaren

Iedereen heeft eigen gewoontes en voorkeuren. Deze komen vaak ter sprake tijdens de laatste verzorging. Een luchtje dat de overledene altijd droeg of bijvoorbeeld herkenbare sieraden. Al deze kleine gebaren en voorkeuren roepen herinneringen op bij nabestaanden. Hoe klein een herinnering of kenmerk ook lijkt te zijn, het kan helpen bij de rouwverwerking.

bottom of page