top of page
opbaren

Een intiem afscheid

Waar de overledene ook wordt opgebaard, wij zorgen er samen met de nabestaanden voor dat het een bijzondere en intieme plek wordt. Een hoekje thuis of een kamer met een rustige sfeer en het juiste licht. Het zijn de kleinste details die ervoor zorgen dat de overleden persoon het beste tot zijn of haar recht komt. Tijdens de emotionele dagen rondom een uitvaart brengt een respectvolle opbaring nabestaanden veel rust.

opbaren

Opbaring thuis

Wanneer de overledene thuis of in een verzorgingshuis wordt opgebaard, overleggen we altijd met de familie over de beste plek hiervoor. De baarplank, kist of mand met de overledene wordt vaak in een aparte kamer geplaatst of er wordt een apart, afgeschermd, hoekje gecreëerd. Wij kijken naar de details die het een rustige en geschikte plek maken om afscheid te nemen: van het licht tot de aankleding met bijvoorbeeld foto’s en bloemen.

Opbaring elders

Wanneer er voor een opbaring elders wordt gekozen, kunnen wij de overledene met ons rouwvervoer overbrengen naar het afscheids- of uitvaartcentrum. Of naar een andere gewenste plaats. In een uitvaartcentrum is het mogelijk om verschillende soorten professionele belichting te gebruiken die een bleke kleur iets kan dimmen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de ruimte niet te steriel oogt.

opbaren

Rouwvervoer

Met onze vier eigen Mercedes Vito bussen verzorgen wij het rouwvervoer van overledenen. Deze bussen zijn hier speciaal voor ingericht en onder andere voorzien van koeling. Het overbrengen van de overledene is vaak een emotioneel moment voor nabestaanden. Bij Den Hartog zorgen we ervoor dat zij op hun eigen manier afscheid kunnen nemen.

bottom of page