top of page

Gelaatsverzorging

Gelaatsverzorging heeft altijd als doel dat de overledene er goed verzorgd uitziet. Dat doen we eerst door de wensen met de familie te bespreken en te adviseren in wat wij denken dat nodig is. Van het aanbrengen van make-up en camouflage tot airbrush en complexe restauraties na bijvoorbeeld een ongeluk. Hiervoor gebruiken we professionele producten die we eventueel aanvullen met de eigen make-up van de overledene.

gelaatsverzorging
gelaatsverzorging

Make-up & camouflage

Onder make-up en camouflage verstaan wij niet alleen het aanbrengen van bijvoorbeeld oogschaduw en lippenstift. De make-up die door overledenenverzorgers wordt gebruikt is vooral bedoeld om te camoufleren wat we liever niet laten zien. Denk bijvoorbeeld aan niet-eigen vlekken in het gezicht, de nek-halsstreek en handen. Onze speciale make-up hecht beter op de huid van een overleden persoon. Daarnaast brengen we eventueel make-up aan die helpt om het vertrouwde beeld van de overledene terug te halen.

Het aanbrengen van airbrush, een lichte verneveling met foundation, komt steeds vaker voor tijdens de laatste verzorging. Deze manier van camoufleren is hygiënisch en zeer geschikt voor postmortale zorg, omdat er geen fysiek contact nodig is. De airbrush-techniek maakt het mogelijk om nog preciezer te werken op het gezicht van de overledene. Er hoeft bovendien geen spons of kwastje meer aan te pas te komen. Het dunne laagje airbrush blijft dagenlang goed zitten.

Soms is iemand vlak voor het overlijden gevallen en zijn er blauwe plekken ontstaan in het gezicht of rond de ogen. Deze zijn met behulp van airbrush goed te camoufleren en daardoor krijgt iemand weer zijn of haar vertrouwde eigen gezicht terug. Denk bijvoorbeeld ook aan verkleurde blauwe nagels die door een airbrush behandeling weer een normale kleur krijgen.

Airbrushen

gelaatsverzorging

Complexe restauratie

Complexe restauratie klinkt een beetje naar, maar is heel waardevol wanneer de overledene ernstige verwondingen heeft in de gezicht- en/of halsstreek. Voor nabestaanden is de aanblik dan zeer confronterend. Wij passen verschillende technieken toe om de overleden persoon weer herkenbaar te maken voor de familie. Dat kan een belangrijk onderdeel vormen tijdens het afscheid nemen.

bottom of page